Followers

Saturday, 3 December 2011

Jalan-Jalan :)

hai blogger :) . okay hari neh rosa nak cerite pasal Jalan-Jalan. ehee. okay, hari neh rosa jalan-jalan g CS dgn akk angkat rosa and mmbe dy. wauu ~ penat glerh beb. akk angkat rosa beli kan rosa hadiah tok birthday rosa mase too. dy beli kan rosa selipa VINCCI and baju. hihi. lawa and cantik tw. thankyou sbb dah beli kan rosa hadiah. rosa happy tok hari neh. sangat happy. and dy jugak belanje makan KENNY :D haha. thankyou again laa sis. I LOVE YOU DAMN MUCH AND MORE MUCH. cehhh ... haha. okay. serius er rosa sayang dy  but im not less. haha. nak ngk bju n selipa too ? okay lets go. just go down :)



okay. neh lhaa baju and selipa yee too
so cm ner pendapatan koag ?
lawa and cantik kan ?
haha
too dah semestinyee
kau nak kate buruk
g mamp laaa
and aku persilakan kau berambus dari blog aku
thankyou :)

okay yang neh selipa untuk koag ngk lebih jelas
:)

#tok nak ngk lebih-lebih jelas. just click on the pic okay sayang :)
loveyou sis SUHANA

Sunday, 27 November 2011

Miss him :(




from the first time we met each other
i knew that we'd be together
i saw in your eyes
it's just a matter of time

don't know if this feel like the real thing
tell me what to do where do i begin
don't know where to start
should i let you in my heart

 and all it took was one touch, one kiss
  i've felt love like this
 i pray, i wish we can like this forever

 i told you from the very start
 it's always wanna be with you
just don't do and break my heart
superhero, don't go and break my heart

i knew that we would make it this far
 no nothing's gonna tear us apart
 just don't do and break my heart
superhero, don't go and break my heart

boy you know that now we're together
i won't leave your side forever
you know that i'm yours
superhero, you're my only boy in the world

 now i have no reason
fell in love with you
i'll always be true
i see no one else but you

and all it took was one touch, one kiss
i've felt love like this
 i pray, i wish we can like this forever

 i told you from the very start
it's always wanna be with you
just don't do and break my heart
superhero , don't go and break my heart

i knew that we would make it this far
no nothing's gonna tear us apart
just don't do and break my heart
superhero, don't go and break my heart

Friday, 25 November 2011

hai blogger. see you again. haha. hari neh rosa nak story about my birthday sbb hari neh hari jadi rosa. whuu ~ so tarikh neh amat penting bagi rosa sbb tarikh neh jugak rosa telah di lahirkan ke dunia ini. amin ... pada 25nov1994. haha. hari neh jugak rosa genap umur 17tahun. akhirnyaa, umur aku dah genap. hehe.  orang pertama wish ? ggr. mesti lhaa my dear SUPERHERO. hehe. thankyou sayang tok ayat wish to. sweet sgt. ayang, tipu er ckp dah tido padahal tggu pkol 12mlm time tepat pada hariyee. thankyou sgt. loveyou more. koag nak tahu ke apa yg SUPERHERO aku wish ? haha. okay. rosa btau k. dy text rosa and send : happy bufday ggurl. pa hrap mi pnjang umo n dimurahkan rezeki. pa syg mami sgt2. nnt barang pa bg er. tc syg. slalu igt papa. pa sentiase ad dlm ati diana. sweet tak? kalau koag rse tak sweet tak apa. bagi rosa, sweet sgt. mami ponn syang papa sgt2. okay mami akan sentiasa igat dkt papa walau apa ponn. i promise sayang :) . tak sabar nak ngk hadiah papa bg. hehe. then yg kedua wish, tasha, yan, mira, mimi, tearh, and selainnya. kalau nak ckp pon byk kan. hehe. bagi yg tk wish bufday aku, it's okay. aku tak kesah ponn and tak berharap tok kaog wish aku. aku tahu koag pon bukan yee igat sgt dgn bufday aku. aku hppy lhaa sbb org yg aku syg wish aku. speacially my beloved family. oh yea, tok pengetahuan koag. hari nehh pon bufday my dad. hehe. bufday rosa mmg sme dgn ayah rosa. sweet jgak kan? act, rosa dah lameeee sgt tak celebrate dgn ayah rosa. agak dah bpe lame er? adalhaa dalam 2 atau 3 tahun. lama kan? hhmmmm. ayah, i really miss you damn much. thankyou kepada yang sudi wish rosa. rosa hargai sgt2. tak lupa jugak kepada family rosa mak, ayah, adik, pkck yg wish rosa. haha. hari neh doag celebrate bufday rosa. beli cake. alaa, buat kecil2 jekk. tak jemput org pon 'sorry guys'. buat dgn keluarge2 jek. thankyou all. hmm, adik rosa bagi hadiah bag warna hijau, mak rosa bg ... ggr. adalah, hanya kite berdue jek tahu. haha. lagi ? just wait, maybe. sekali ag thankyou so much. i really2 loveyou damn much. 

Monday, 21 November 2011

Aishh, ada jugak jantan yang cm neh kan. cm BETINA lhaa weyh !!!

kejadiaan neh baru jek terjadi. apa sial lhaa lu mamat. apa masalah ponn aku tak tahu. aku tak pham lhaa dak2 fb neh. jelous ke dgn aku? haha. lol. dy ckp cmtoo mybe sbb aku tk nak lyan dy kott. haha. kesian aku ngk. tapi derr. gw tak layan lu pon. waste my time. so, gw rse lu berambus jek kay ! WTF !! see down ..






for large ? just click k on photo.
betapa sial ye manusia ini


HAHA. Ada SUNDAL dok. come, come !!

Haha. hari neh rosa nak story about betina nehh. perhh, betina yg perasaan cantik, mulut lawa sgt lha too maki, dah tue tapi prangai cm bdak2, tade otak. cm2 lhaa. sbb apa rosa ckp tade otak ? sbb dy maki org cm tak berfikir, main hembus jekk. aku ponn tak pham, apa benda dy maki sebenaryee. mg betina gilerh. haha. first gado dgn mmbe dy, nme fatin apa nth. aku panggil dy i i gigi terabur. haha. sbb ? dy pkai gigi besi. dy ckp aku neh tak mmpu nak pkai ggi besi. aku pon berdekak jek. haha. aku ckp dgn dy. ggi aku rata jek, lawa sbb to tk pkai. tak cm kau ggi terabur. haha. bengang kau. then2 kan, lps aku dah block betine too.. mmbe dy pulak add aku. aku tk thu kalau too mmbe dy. aku ponn app lhaa. then ttbe nak maki2 aku. nak ngk ? go down babe ~




nak ngk lbh besar? just click je dkt pic to kay.
haha. well see, betapa bdonye dy. haha.
BETINA., just go to hell lhaa
#loveyou


Saturday, 19 November 2011

Assalamualaikum :)

Hai blogger. Dah lame kan rosa tk update blog. Mesti koag tggu2 pnye, kan kan ? Haha. Act cerita to tak ada lha sgt. hehe. ouh yea, lupe something. rosa tengah menduduki SPM. percaya tk? Rosa rse cm tk caye. haha. sbb? pon tk thu lerr tapi apa yg penting rosa nak mntak maaf dkt koag smue kalau rosa ada silap, terkasar bahase, mngumpat secara tk sngaje. rosa mntak maaf tw. so, maafkn rosa tk? rosa ikhlas tw mntak maaf nehh. bytheway, koag doakn rosa sekali er semoga berjaya dlm SPM neh sbb rosa nak bhagia kn keluarga rosa termasuk Mohamad Amir Putra. wish me luck dear. sekarang dah seminggu rosa exam. mmg tkot n rsau glerh sbb tkot tk dpt jwb soalan too tapi alhamdullilah rosa bole jwb dgn keadaan yg tenang dan muda walaupon rosa tk thu jwapan too betul ke tk. hehe. tapi tk apa kan, jnji rosa dah usaha kan? soalan SPM too cm biase lhaa, ada yg ssah dan ada yg senang. cm exam biase, cume yg lain yee kena ada SLIP PEPERIKSAAN dan IC. kalau tk bwk, kena lhaaa mklum kan pade ckgu. cehh.. .haha. so,nnt lepas hbs exam. rosa igat nak cari kje, ada cadangan tak kje dkt mne bestt and snng   dpt bas ? please ! hhmm, agpon skg SUPERHERO dah kje. hhmm, just feel alone when he work. 
haha.

Now, rosa nak cerita pasal perempuan yang suke rampas hak orang lain. cam boy. kejadiaan cm  nehh selalu berlaku dlm hidup rosa tapi dlu lhaa. kalau skg? mybe ada juga. koag mesti pon  pernah alami kan? sakit kan bile tahy boy kite kne rmpas dgn pmpuan lain. lagi-lagi kalau pmpuan too KAWAN kite sndri. sedih kan? tk kisah lhaa, spe yg slah. ckp laki yg gtal or pape lhaa. koag pernah terfikir ke kalau benda cm neh selalu jadi sbb totally laki ? tak kan, mesti koag fkir, laki yg slah. yess, mmg laki yg slah tapi kalau pmpuan too tk lyan. tak akan jd cm nehh kan? btol? so, kalau pmpuan too lyan. nmpak sgt, dy TAK LAKU. sepatotyee tak sesuai di panggil PEREMPUAN tapi sesuai dipanggil BETINA or anything. haha. kejadiaan neh dah berlaku kpde slah soag mmbe rosa juga. nama? biar lha rhsie kan. so, kejadiaan neh pade tarikh 09NOV11. baru kan? bole lhaa. antara lelaki tinggal kan dy sbb soag BETINA neh yg hadir tanpa diundang.  merosakkan hubungan seseorang. sangat pandai kan. same-same dah terlalu  pandai. yg BETINA to plk seorang yg kuat PENIPU. nak tahu sbb apa? hhmm, dah lah. malas nak igat balik. apa yang penting, doag akn dpt balasan yg setimpal dari Allah. amin ..

So pengajaran yee dari cerita itu. jangan lhaa suke rmpas hak yg bukan milik kite. biar  lha  dy bahagia. jgn lha jadi manusia yg busuk hati. bukankah mengalah to satu amalan yang baik ?

Wednesday, 26 October 2011

holaa ~

hy guys, dah lame kan kte tk jmpe ? hehe.  sorry lhaa, busy sikit. yealaa, tusyen, school and my training dance. ggr ~ penat lerr.  okay today aku nak share dgn koag psal nak cover malu. haa, neh msti slalu terjadi pada koag. dalam stu hari to msti ada kan, kan? tipu lhaa klau tade.haha. so aku nak bagi cara-cara tok cover malu. nak tahu. ngk bawah 





?
Kalo tersepak batu°.► Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..󾌵

 Kalo terjatuh beskal°.► cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...󾌵

 Kalo terjatuh tangga°.► terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...󾌵

 Kalo terjatuh dalam longkang°.► pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap 
kebersihan....󾌵

Kalo jatuh ketika nak naik bas°.► jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....󾌵

Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin°.► tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah 
anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....󾌵



Sunday, 2 October 2011

My holiday with him :)

hai all. dah lame tk on air blog nehh kan? sorry guys, bukan sngaje. act i have problem with my laptop, rosak ckit tapi skg dah okay. don worry. by the way msti koag tggu2 cerita rosa kan? haha. *perasan. okay lets me start the story. smlm 01102011 hri sabtu aku dan amir pergi bercuti. haha. nak tahu aku pergi mana? aku pergi air terjun kota tinggi. great an?of couse. haha. kita pergi dua orang sahaja. pergi ramai ponn tk bole romnatik. cehh ... haha. kita bertolak g kota tinggi dalam pkol 8 pagi. pagi kan? eleyh, biar lhaa. kita naik moto jek, ag best.  jauh jugak perjalanan kita kan. sampai bontot rosa dan amir kematu. haha. lol. tapi sumpah mmg mnyerornok kan. kan papa? haha. smpai skg papa aku asyk ckp jek dy hppy dpt g dgn aku smlm. sbb to kan first time kita jalan jauh. selalu ye sini2 jekk. kita orang smpai sne dlm pkol 9 lbh. korang rse lame ke kjap? bagi aku lame. time kita orang smpai orang tak ramai ag. alhamdullilah. bole aku mndi puas2, kan? yang amir tak sabar nak mndi, smpai aku sruh mkn dy tak nak er. hhaha. so , aku suapkan lhaaa dy makn. alahai, comel yee. dah hbs aku suap dy. dy nak msuk dlm air tapi tak msuk2. nak tahu sbb apa? sbb air too sejuk glerh bangang. bdan dy smue mngigil. haha. kelakar lhaa papa nehh. aku pon g lha tukar bju nak mndi. time aku tukar amir ad bebual dgn soag bdk laki neh.


bdak laki : sape to bang?
amir: bini aku lhaa
bdak laki : umo kau bpe bang?
amir : 17tahun
bdak laki : bini kau?
amir : same lhaa dgn aku
bdak laki : mude ye kau khawin bang
amir : ehe. biase lhaa


yang aku tak bole bla dak to caye err.ehee. thank you syang :)


p/s : papa, thankyiu smlm dah ajk mi g air terjun. mi happy sgt2. haha. lain kali kite g lagi er. loveyou sayang. mmuahh


by :Rosadyana

Tuesday, 30 August 2011

First Eid's ♥

pertama sekali aku nak ucap kan SELAMAT HARI MERDEKA RAYA tok smue yg mnymbut. aku nk mntakk maaf kalau aku ad tersilap kata atau tersentuh hati. harap di maafkan. okay. lets go to my story ::

pagi raya hari neh aku melakukan satu aktiviti iaitu smbyng raya. hehe. rajin kan aku? aku g dgn akk, abg, and mak shaja. ouh yea, aku lupa nak bagi tahu kalau akk and abg aku raya dkt sini. jadi, ramai lha cikit raye tahun nehh. ayah aku pulak. balik kmpung. miss him :(. okay sambung. lepas kami dah habis smbyang, kami pon balik lha ke rumah untuk mempersiapan raya seperti mengemas diri *pakai baju raya. yeah ! and cam2 lhaa. ehee. lepas tuh kan kami sarapan pagi. nak tahu kami makan apa ? kami makan rendang ayam, sayur lodeh, and bannyak ag lhaa. knyang beb, sdap pulak too. jgn jelous. kalau nak dtg lerr umah saya beraya. lepas dah habis makn kami pon beraya lhaa. hihi. bersalam-salaman *cehh. walaupon aku neh dah cukup dewasa tapi masih dapat duit rye. byk too tapi tak banyak sgt laaa. yang penting aku dpt. kau ?lepas dah pena beraya and berjalan. amir ponn tiba lha dkt perling untuk beraya di rumah aku. ahaai. tapi dy saing bibot and ama sbb dy tak brani nak dtg umah kau dgn soag dri sbb kan. haha. ada abang and akk aku lhaa. dy baru pertama kali kot jumpe. maklum lhaa kalau takot, seram sejuk. kan? kau ponn kalau cm too, kan kan ? lepas dah raya umah aku. aku pulak raya umah amalina, dpt jugak duit rye. ehhee. lepas tuu aku rye umah amir pulak. best dpt raya dkt sana and dpt duit rye. banyak tw ~ haha. jgn jelous beb. okay ? and and kami ad ambil gmbar bersama. nak ngk tak ? jom-jom ::

sweet kan kami? ehee. nak ngk aku? bolee tapi g lha dkt FB saya and lihat lhaa tapi tak banyak sgt ponn. cikit je lhaa yankk 


by :Rosadyana

Sunday, 28 August 2011

*semalam 270811 sabtu

semalam aku berbuke dgn kwan2 aku. 3org jekk. ehee. aku, bibot (shahiba), and azwa. tak rmai kann? tak apa, jnji aku hppy kan? semalam aku penat glerh beb. mne tak yee, berjln jee. pusing satu jusco bukit indah too. haha. sambil bekfikir nak makn dkt mne. azwa ponn mmberi lha cdangan makn dkt A&W. hhaha. aku ponn on jek lhaa. dlm pkol 6.45 aku dgn azwa g order and bibot (shahiba) jage tmpat. haha. cm main ap jek an. rmai lhaa gakk. tapi an yg paling aku pnas sgt. dak pmpuan sebelah aku. perhh, wa ckp lu. gedik beb.. aku ponn cm nk sepak2 jek muke dy too. lol. nsb baik puase. *sabar ~ dh order mknan and dpt mknan rse cm nk mkn trus jek. aroma dy too. meyusuk ke kalbu. cehhh. haha. serius beb. pakal jek blum buke an. relax dlu. then dah relax2 nehh, mse pon da time. apa ag. mkn lhaa. whuu ~ knyang glerh. hihi. lets me show the pic. come2 :


baru hbs siap. masih dlm bilik. ehee ~

ngh kepoh tunjuk2 barang dkt bibot and azwa. haha. lol

ngh busy cari barang tok di uji. haha

tak nak beli. posing ponn jd lhaa. kau ad? tade ann. hehe.

ggr ~

ngh bersembunyi. dari? haha

sje nk tnjuk sepit rama2. haha.

me and azwa ~

lol ~

makanan aku. eheee

minuman kami :)

ayam azwa


dah habis ~




by :Rosadyana

Sunday, 21 August 2011

haloo ~ petang tadi aku jumpa amir. amir datang dkt sini. saje je rnduu kan. haha. tapi tadi kita orang ada gaduh sekejap sebab salah pham je ckit tapi kita org pnye bingit. haha. dgn aku muke masam, dgn dy daa nak angin. tk bertegur jap lha nehh. relax je an dkt tepi bazar. aku ponn tegur lha dy walaupon aku tk okay ag sbb aku mls nak gado2 nehh. dose bulan puase neh kan?


ROSA : pa, pa sebenarye nak g nerr nehh ?
AMIR : ..... *tak ckp pape and tk bg respon
ROSA : pa, mi tnye pa nehh. pa nak g mne ?
AMIR : .... *tak ckp pape and tk bg respon
ROSA : *tarik nafas sebab sumpah mmg aku ngh pnas sgt
AMIR : *tarik tgn aku g masuk bazar


haa, aku ponn ikut dy je lhaa. dy belanje aku beli air sebab aku mls nak beli makanan. nanti beli byk2 bukan ye hbs ponn. cm hri too, byk glerh beli. dah2 jln2 bazar too. kami ponn da okay. hihi. kita org kalau gado ponn tk lame. bape minit je then okay balik. sbb aku mls nak gado lme2 neh. tade gune yee. betul tk ?

by :Rosadyana

Saturday, 20 August 2011

Horeyy ~

Aku dah habis exam untuk pk2 . haha. alhamdullilah. bebas jugak otak aku. aku pnye otak dah nk pecah. perh, gilerhh lha. Tapi jgn bebas sgt nokk. lpas raye trial spm beb. ag lha pecah pale otk aku. ouhh, help mee ~. arghh. Apa aku nak buat nehh? hhmm, hari neh aku tade mood sgt sbb ada lhaa. perh, sial beb. geram je aku an. nak maki tk bole, nak marah pon tk bole. jadi aku hanye diam and sabar jee. ahaiii ~


by : Rosadyana

Tuesday, 16 August 2011

Hello all. hihi. hari neh aku nak story pasal semalm, soury late update. semalam pnt sgt lha. ehee. nak tahu apa yang aku nak story? semalam aku berbuke dgn amir. MY SUPERHERO. LOVEYOU SAYANG. kita org buke dekat hutan bandar. makan chiken chop. aishh, sedap yee *pdahal dah g byk kali. tapi kan aku tak amik gmbar mknan to lhaa. malas. sorry -_- . kita org kua pkai baju same, selipar same. kiraye brang cple lha. sweet tak? sweet an. haha. then mase mkn semalm amir bd aku jam tgn G-SHOCK. terbaik beb. dy dah bg aku 2jam tgn. haha. jgn jelous. to papa : thank you er sayang. mami sayang papa sesangat. muahmuah. nak ngk jam to? meyh lihat di bwah ini :


apa macam ? lawa tak? smart tak? haha
mesti lha. SUPERHERO saya belikan. muahmuah 

AND HARI INI AKU START EXAM PK 2. WISH ME LUCK. OKAY BABE?
LOVEYOU ALL.

by : Rosadyana





Monday, 15 August 2011

hari neh aku belajar bahasa korean. haha. best wlaupon agak susah and berbelit-belit. cm sial lha. haha. aku dah tahu ckit bhase2 dy. kau tahu? tak kn. hihi. nak belajar dgn aku tak? bole, tapi 1saat 10rnggit. apa macam, mao kah ? haha. peduli apa aku kau nak cakap mahal ke tidak. janji aku kaya. wheee ~ nak tahu apa je yang aku tahu, meyh sni aku btahu ::

네.(예.)
[ Ne.(ye.)]
Ya.

아니오.
[Anio.]
Tidak. (Bukan.)

여보세요.
[Yeoboseyo.]
Halo.

안녕하세요.
[Annyeong-haseyo.]
Apa kabar.

안녕히 계세요.
[Annyong-hi gyeseyo.]
Selamat tinggal.

안녕히 가세요.
[Annyeong-hi gaseyo.]
Selamat jalan.

어서 오세요.
[Eoseo oseyo.]
Selamat datang.

고맙습니다.(감사합니다.)
[Gomapseumnida. (Gamsahamnida.)]
Terima kasih.

천만에요.
[Cheonmaneyo.]
Kembali. (Sama-sama.)

미안합니다.(죄송합니다.)
[Mianhamnida. (Joesong-hamnida.)]
Minta maaf. (Mohon maaf.)

괜찮습니다.(괜찮아요.)
[Gwaenchansseumnida.]
Tidak apa-apa.

실례합니다.
[Sillyehamnida.]
tumpang lalu



banyak kan benda yang aku belajar. haa. kalau koag nak jugak try lha belajar, bercakap. selamat mencube ..


by : Rosadyana 
Haha. malam neh aku happy sgt. kau nak tahu kenapa? sebab tadi dkt fb aku IM dgn dy. arghh !! best yee. rase cm aku mmpi plk. terbaik lha derrr. neh dy da offl sbb nak tido. agk2 an bile bole IM ag? ehee. tak sba nk IM ag. thank tw da sudi IM dgn aku. act, aku dah lamee tak jmpe kau and aku miss sgt dkt kau. muahmuah lha tok kau. haha. heeee, best yee ~ horeeyyy !!!!!!!


by : Rosadyana

Thursday, 11 August 2011

Calender untuk bulan nih *8

 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31























Ni lha callender bulan 8. Nape aku buat er? Haha. Sebab mnghitung hari puase and tk puase. Yang colour yellow to makne yee da berlalu. Kalau yg highlight wrne merah mksod yee ehemehem. Ada lha. Rhsie ` hehe tapi pon sudah berlalu. makin raye hendak mnjelma semakin takot and berdebar raseye sebab cuak untuk mnghadapi trial SPM. OMG `


by : Rosadyana

Tuesday, 9 August 2011

Semalam punye cerita laa. Haha

hai. haha. aku ngh semangat neh nk bercerita tentang semalam. nak tahu knpe? hehe. semalam aku jumpe SUPERHERO aku lha. Haha. miss him damn. Semalam dy bagi aku jam tngan and seliper yg dy da belikan. Act ad ag but blom beli ag sbb nk beli saing dgn aku. hehe. semalam aku happy gilak. mne tk yee da 3mggu beb tk jmpe. cube kau? haa. semalam aku g karok tapi kteoag tk buat pape er. puase nok and aku tk nyayi pon. dy je soag, biase lha aku kn baru baik demam jadi suare aku agk sengau lha *selsema dan batuk. haha. Rugi aku tk dpat menjerit. Then lpas dri karok to, kte oag g bazar pulak cari bnde untuk berbuke *pdahal aku tk puase er. Byak kteoag beli nasi ayam pnggang, sate ayam, and mcm2 lha. TY sayang dah belanje mi mcm2. nanti mami nk ag er. loveyou. muahmuah  And pa jgn lupe pa dah janji nk belikan mi jam tgn ag. Mi nk yg to tw, tw? sayang awak


NEXT >>


Hari neh pnye cerita lhaa. Ehee:
apa yg best hari neh untuk aku kongsi dgn koag? Ggr. Bagi aku tade? haha. tapi adlah bnde aku tk sabar nk menanti. Hihi. nak tahu ap? haa, malam aku tsyen cm biase lha kan. malam neh aku tsyen sn. before aku nk masuk tmpat tsyen aku ad lha terjumpe sesuatu kertas tw. nk thu kertas ap? ehee. catalog domino's. perhhh, aku ngk an. sdp gila ~ sambung balik cerita. then2 kan ckgu sn aku pon dtg. dy ngk lha kn atalog to. dy pon ckp sdap jgk. aku ap ag. ngorat lha ckgu. biase, mntak blnje. haha. tapi ckgu pnye kedekot, dy tknk. aku pon smpan lha catalog to. engat nk tnjuk amir. hehe. dah nk hbs study sn bole plk ckgu ckp domino's kan? haa, apa ag. ckgu tros ckp nl blnje next week. haha. tk sabar aku nk tggu. tadi dkt tmpat tsyen sibuk nk order yg mne. ehehe. to lh study sn aku hari neh tapi last2 minute lha.. whhhuu ~


by :  Rosadyana 

Sunday, 7 August 2011

Sakit ~

assalamualaikum and hai. apa khabar? aku harap kaog baik je sbb aku ngh tk sihat. semalam iaitu pada hari jumaat 050811 aku demam. baik tk? haha. sebb aku kne hjan. dy ckp aku neh dah lha lembik, g maen hjan pulak. LOL. da blik skola, and ke betulan dy hujan nk buat cm ner an. reda je lha. haha. bdan aku skg da okay sbb to aku baru update. kalau tk, tido je lha memnjang. hehe. mklumla kn. and aku da cuti puase 2hari disbb kn aku sakit and tk than sbb bdn aku pns sgt. aku pon kne lha mkn ubt. ehee. shyy, diam2 tw. hari ahd? hmm, amir da jnji nk ajk kua but aku rase tk jdi kot. sbb? adalha. hmm, kteoag da 2mggu tk jmpe, kalau bsok tk jmpe da msok 3mggu lha. lame kn? aku rinduu dy ssgt. adakah dy jugak? mesti lha kn. hhmm, agk2 an bsok jmpe ke dgn dy? hmm, aku pon tk thu lha. hanye berdoa je pade Allah. amin ...

Am simple BYE make us CRY, A simple JOKE nake us laugh, simple CARE make us fall in love. I hope my simple text make you think of me. I miss you papa

Haa, skg aku nk cerita tentand fb yg mana dikenali sebagai facebook. kalau nk onl oag selalu g dkt web facebook.com then tulis email, cntoh : rosa_.....@yahoo.com and password, contoh : xxxxxx. then tekan enter. bagi yg da ad pasangan msti ltak relationship cm aku tapi oag yg buat to msti tk lame kn? npe ehk? dlm sekelip mate je. in relationship to single. why? ada yg aku ngk sweet ssgt. smpai aku pon jelous ngk doag but bsok2 da tade pape. sayang ... and tadi aku baru perasan oag neh da merisik pon an but bole berpisah. laki to ad girl laen. aishh. pelik. pdahal doag sweet. aku suke ngk doag and selalu jelous. hmm, mybe doag tade jdoh kn. oag yg da khwin pon bole bercerai apa ag cple cm aku? agak aku ble? hmm, kalau bole tknk lha sbb kalau bole kteoag nk smpai perkhwinan, ad ank, cucu and akhir hayat. aminn .. hmmm, aku tkot kalau bnde neh jadi dkt aku. aku da bersedia ke? hmm, insya'allah dah. doakn hubungan kteoag er.

p/s : pa, jage hubungan kita er smpai kite betul2 da tade jdoh. okay? sayang papa. muahmuah