Followers

Saturday, 3 December 2011

Jalan-Jalan :)

hai blogger :) . okay hari neh rosa nak cerite pasal Jalan-Jalan. ehee. okay, hari neh rosa jalan-jalan g CS dgn akk angkat rosa and mmbe dy. wauu ~ penat glerh beb. akk angkat rosa beli kan rosa hadiah tok birthday rosa mase too. dy beli kan rosa selipa VINCCI and baju. hihi. lawa and cantik tw. thankyou sbb dah beli kan rosa hadiah. rosa happy tok hari neh. sangat happy. and dy jugak belanje makan KENNY :D haha. thankyou again laa sis. I LOVE YOU DAMN MUCH AND MORE MUCH. cehhh ... haha. okay. serius er rosa sayang dy  but im not less. haha. nak ngk bju n selipa too ? okay lets go. just go down :)



okay. neh lhaa baju and selipa yee too
so cm ner pendapatan koag ?
lawa and cantik kan ?
haha
too dah semestinyee
kau nak kate buruk
g mamp laaa
and aku persilakan kau berambus dari blog aku
thankyou :)

okay yang neh selipa untuk koag ngk lebih jelas
:)

#tok nak ngk lebih-lebih jelas. just click on the pic okay sayang :)
loveyou sis SUHANA

Sunday, 27 November 2011

Miss him :(




from the first time we met each other
i knew that we'd be together
i saw in your eyes
it's just a matter of time

don't know if this feel like the real thing
tell me what to do where do i begin
don't know where to start
should i let you in my heart

 and all it took was one touch, one kiss
  i've felt love like this
 i pray, i wish we can like this forever

 i told you from the very start
 it's always wanna be with you
just don't do and break my heart
superhero, don't go and break my heart

i knew that we would make it this far
 no nothing's gonna tear us apart
 just don't do and break my heart
superhero, don't go and break my heart

boy you know that now we're together
i won't leave your side forever
you know that i'm yours
superhero, you're my only boy in the world

 now i have no reason
fell in love with you
i'll always be true
i see no one else but you

and all it took was one touch, one kiss
i've felt love like this
 i pray, i wish we can like this forever

 i told you from the very start
it's always wanna be with you
just don't do and break my heart
superhero , don't go and break my heart

i knew that we would make it this far
no nothing's gonna tear us apart
just don't do and break my heart
superhero, don't go and break my heart

Friday, 25 November 2011

hai blogger. see you again. haha. hari neh rosa nak story about my birthday sbb hari neh hari jadi rosa. whuu ~ so tarikh neh amat penting bagi rosa sbb tarikh neh jugak rosa telah di lahirkan ke dunia ini. amin ... pada 25nov1994. haha. hari neh jugak rosa genap umur 17tahun. akhirnyaa, umur aku dah genap. hehe.  orang pertama wish ? ggr. mesti lhaa my dear SUPERHERO. hehe. thankyou sayang tok ayat wish to. sweet sgt. ayang, tipu er ckp dah tido padahal tggu pkol 12mlm time tepat pada hariyee. thankyou sgt. loveyou more. koag nak tahu ke apa yg SUPERHERO aku wish ? haha. okay. rosa btau k. dy text rosa and send : happy bufday ggurl. pa hrap mi pnjang umo n dimurahkan rezeki. pa syg mami sgt2. nnt barang pa bg er. tc syg. slalu igt papa. pa sentiase ad dlm ati diana. sweet tak? kalau koag rse tak sweet tak apa. bagi rosa, sweet sgt. mami ponn syang papa sgt2. okay mami akan sentiasa igat dkt papa walau apa ponn. i promise sayang :) . tak sabar nak ngk hadiah papa bg. hehe. then yg kedua wish, tasha, yan, mira, mimi, tearh, and selainnya. kalau nak ckp pon byk kan. hehe. bagi yg tk wish bufday aku, it's okay. aku tak kesah ponn and tak berharap tok kaog wish aku. aku tahu koag pon bukan yee igat sgt dgn bufday aku. aku hppy lhaa sbb org yg aku syg wish aku. speacially my beloved family. oh yea, tok pengetahuan koag. hari nehh pon bufday my dad. hehe. bufday rosa mmg sme dgn ayah rosa. sweet jgak kan? act, rosa dah lameeee sgt tak celebrate dgn ayah rosa. agak dah bpe lame er? adalhaa dalam 2 atau 3 tahun. lama kan? hhmmmm. ayah, i really miss you damn much. thankyou kepada yang sudi wish rosa. rosa hargai sgt2. tak lupa jugak kepada family rosa mak, ayah, adik, pkck yg wish rosa. haha. hari neh doag celebrate bufday rosa. beli cake. alaa, buat kecil2 jekk. tak jemput org pon 'sorry guys'. buat dgn keluarge2 jek. thankyou all. hmm, adik rosa bagi hadiah bag warna hijau, mak rosa bg ... ggr. adalah, hanya kite berdue jek tahu. haha. lagi ? just wait, maybe. sekali ag thankyou so much. i really2 loveyou damn much. 

Monday, 21 November 2011

Aishh, ada jugak jantan yang cm neh kan. cm BETINA lhaa weyh !!!

kejadiaan neh baru jek terjadi. apa sial lhaa lu mamat. apa masalah ponn aku tak tahu. aku tak pham lhaa dak2 fb neh. jelous ke dgn aku? haha. lol. dy ckp cmtoo mybe sbb aku tk nak lyan dy kott. haha. kesian aku ngk. tapi derr. gw tak layan lu pon. waste my time. so, gw rse lu berambus jek kay ! WTF !! see down ..






for large ? just click k on photo.
betapa sial ye manusia ini


HAHA. Ada SUNDAL dok. come, come !!

Haha. hari neh rosa nak story about betina nehh. perhh, betina yg perasaan cantik, mulut lawa sgt lha too maki, dah tue tapi prangai cm bdak2, tade otak. cm2 lhaa. sbb apa rosa ckp tade otak ? sbb dy maki org cm tak berfikir, main hembus jekk. aku ponn tak pham, apa benda dy maki sebenaryee. mg betina gilerh. haha. first gado dgn mmbe dy, nme fatin apa nth. aku panggil dy i i gigi terabur. haha. sbb ? dy pkai gigi besi. dy ckp aku neh tak mmpu nak pkai ggi besi. aku pon berdekak jek. haha. aku ckp dgn dy. ggi aku rata jek, lawa sbb to tk pkai. tak cm kau ggi terabur. haha. bengang kau. then2 kan, lps aku dah block betine too.. mmbe dy pulak add aku. aku tk thu kalau too mmbe dy. aku ponn app lhaa. then ttbe nak maki2 aku. nak ngk ? go down babe ~




nak ngk lbh besar? just click je dkt pic to kay.
haha. well see, betapa bdonye dy. haha.
BETINA., just go to hell lhaa
#loveyou


Saturday, 19 November 2011

Assalamualaikum :)

Hai blogger. Dah lame kan rosa tk update blog. Mesti koag tggu2 pnye, kan kan ? Haha. Act cerita to tak ada lha sgt. hehe. ouh yea, lupe something. rosa tengah menduduki SPM. percaya tk? Rosa rse cm tk caye. haha. sbb? pon tk thu lerr tapi apa yg penting rosa nak mntak maaf dkt koag smue kalau rosa ada silap, terkasar bahase, mngumpat secara tk sngaje. rosa mntak maaf tw. so, maafkn rosa tk? rosa ikhlas tw mntak maaf nehh. bytheway, koag doakn rosa sekali er semoga berjaya dlm SPM neh sbb rosa nak bhagia kn keluarga rosa termasuk Mohamad Amir Putra. wish me luck dear. sekarang dah seminggu rosa exam. mmg tkot n rsau glerh sbb tkot tk dpt jwb soalan too tapi alhamdullilah rosa bole jwb dgn keadaan yg tenang dan muda walaupon rosa tk thu jwapan too betul ke tk. hehe. tapi tk apa kan, jnji rosa dah usaha kan? soalan SPM too cm biase lhaa, ada yg ssah dan ada yg senang. cm exam biase, cume yg lain yee kena ada SLIP PEPERIKSAAN dan IC. kalau tk bwk, kena lhaaa mklum kan pade ckgu. cehh.. .haha. so,nnt lepas hbs exam. rosa igat nak cari kje, ada cadangan tak kje dkt mne bestt and snng   dpt bas ? please ! hhmm, agpon skg SUPERHERO dah kje. hhmm, just feel alone when he work. 
haha.

Now, rosa nak cerita pasal perempuan yang suke rampas hak orang lain. cam boy. kejadiaan cm  nehh selalu berlaku dlm hidup rosa tapi dlu lhaa. kalau skg? mybe ada juga. koag mesti pon  pernah alami kan? sakit kan bile tahy boy kite kne rmpas dgn pmpuan lain. lagi-lagi kalau pmpuan too KAWAN kite sndri. sedih kan? tk kisah lhaa, spe yg slah. ckp laki yg gtal or pape lhaa. koag pernah terfikir ke kalau benda cm neh selalu jadi sbb totally laki ? tak kan, mesti koag fkir, laki yg slah. yess, mmg laki yg slah tapi kalau pmpuan too tk lyan. tak akan jd cm nehh kan? btol? so, kalau pmpuan too lyan. nmpak sgt, dy TAK LAKU. sepatotyee tak sesuai di panggil PEREMPUAN tapi sesuai dipanggil BETINA or anything. haha. kejadiaan neh dah berlaku kpde slah soag mmbe rosa juga. nama? biar lha rhsie kan. so, kejadiaan neh pade tarikh 09NOV11. baru kan? bole lhaa. antara lelaki tinggal kan dy sbb soag BETINA neh yg hadir tanpa diundang.  merosakkan hubungan seseorang. sangat pandai kan. same-same dah terlalu  pandai. yg BETINA to plk seorang yg kuat PENIPU. nak tahu sbb apa? hhmm, dah lah. malas nak igat balik. apa yang penting, doag akn dpt balasan yg setimpal dari Allah. amin ..

So pengajaran yee dari cerita itu. jangan lhaa suke rmpas hak yg bukan milik kite. biar  lha  dy bahagia. jgn lha jadi manusia yg busuk hati. bukankah mengalah to satu amalan yang baik ?

Wednesday, 26 October 2011

holaa ~

hy guys, dah lame kan kte tk jmpe ? hehe.  sorry lhaa, busy sikit. yealaa, tusyen, school and my training dance. ggr ~ penat lerr.  okay today aku nak share dgn koag psal nak cover malu. haa, neh msti slalu terjadi pada koag. dalam stu hari to msti ada kan, kan? tipu lhaa klau tade.haha. so aku nak bagi cara-cara tok cover malu. nak tahu. ngk bawah 





?
Kalo tersepak batu°.► Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..󾌵

 Kalo terjatuh beskal°.► cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...󾌵

 Kalo terjatuh tangga°.► terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...󾌵

 Kalo terjatuh dalam longkang°.► pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap 
kebersihan....󾌵

Kalo jatuh ketika nak naik bas°.► jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....󾌵

Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin°.► tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah 
anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....󾌵