Followers

Tuesday, 30 August 2011

First Eid's ♥

pertama sekali aku nak ucap kan SELAMAT HARI MERDEKA RAYA tok smue yg mnymbut. aku nk mntakk maaf kalau aku ad tersilap kata atau tersentuh hati. harap di maafkan. okay. lets go to my story ::

pagi raya hari neh aku melakukan satu aktiviti iaitu smbyng raya. hehe. rajin kan aku? aku g dgn akk, abg, and mak shaja. ouh yea, aku lupa nak bagi tahu kalau akk and abg aku raya dkt sini. jadi, ramai lha cikit raye tahun nehh. ayah aku pulak. balik kmpung. miss him :(. okay sambung. lepas kami dah habis smbyang, kami pon balik lha ke rumah untuk mempersiapan raya seperti mengemas diri *pakai baju raya. yeah ! and cam2 lhaa. ehee. lepas tuh kan kami sarapan pagi. nak tahu kami makan apa ? kami makan rendang ayam, sayur lodeh, and bannyak ag lhaa. knyang beb, sdap pulak too. jgn jelous. kalau nak dtg lerr umah saya beraya. lepas dah habis makn kami pon beraya lhaa. hihi. bersalam-salaman *cehh. walaupon aku neh dah cukup dewasa tapi masih dapat duit rye. byk too tapi tak banyak sgt laaa. yang penting aku dpt. kau ?lepas dah pena beraya and berjalan. amir ponn tiba lha dkt perling untuk beraya di rumah aku. ahaai. tapi dy saing bibot and ama sbb dy tak brani nak dtg umah kau dgn soag dri sbb kan. haha. ada abang and akk aku lhaa. dy baru pertama kali kot jumpe. maklum lhaa kalau takot, seram sejuk. kan? kau ponn kalau cm too, kan kan ? lepas dah raya umah aku. aku pulak raya umah amalina, dpt jugak duit rye. ehhee. lepas tuu aku rye umah amir pulak. best dpt raya dkt sana and dpt duit rye. banyak tw ~ haha. jgn jelous beb. okay ? and and kami ad ambil gmbar bersama. nak ngk tak ? jom-jom ::

sweet kan kami? ehee. nak ngk aku? bolee tapi g lha dkt FB saya and lihat lhaa tapi tak banyak sgt ponn. cikit je lhaa yankk 


by :Rosadyana

Sunday, 28 August 2011

*semalam 270811 sabtu

semalam aku berbuke dgn kwan2 aku. 3org jekk. ehee. aku, bibot (shahiba), and azwa. tak rmai kann? tak apa, jnji aku hppy kan? semalam aku penat glerh beb. mne tak yee, berjln jee. pusing satu jusco bukit indah too. haha. sambil bekfikir nak makn dkt mne. azwa ponn mmberi lha cdangan makn dkt A&W. hhaha. aku ponn on jek lhaa. dlm pkol 6.45 aku dgn azwa g order and bibot (shahiba) jage tmpat. haha. cm main ap jek an. rmai lhaa gakk. tapi an yg paling aku pnas sgt. dak pmpuan sebelah aku. perhh, wa ckp lu. gedik beb.. aku ponn cm nk sepak2 jek muke dy too. lol. nsb baik puase. *sabar ~ dh order mknan and dpt mknan rse cm nk mkn trus jek. aroma dy too. meyusuk ke kalbu. cehhh. haha. serius beb. pakal jek blum buke an. relax dlu. then dah relax2 nehh, mse pon da time. apa ag. mkn lhaa. whuu ~ knyang glerh. hihi. lets me show the pic. come2 :


baru hbs siap. masih dlm bilik. ehee ~

ngh kepoh tunjuk2 barang dkt bibot and azwa. haha. lol

ngh busy cari barang tok di uji. haha

tak nak beli. posing ponn jd lhaa. kau ad? tade ann. hehe.

ggr ~

ngh bersembunyi. dari? haha

sje nk tnjuk sepit rama2. haha.

me and azwa ~

lol ~

makanan aku. eheee

minuman kami :)

ayam azwa


dah habis ~




by :Rosadyana

Sunday, 21 August 2011

haloo ~ petang tadi aku jumpa amir. amir datang dkt sini. saje je rnduu kan. haha. tapi tadi kita orang ada gaduh sekejap sebab salah pham je ckit tapi kita org pnye bingit. haha. dgn aku muke masam, dgn dy daa nak angin. tk bertegur jap lha nehh. relax je an dkt tepi bazar. aku ponn tegur lha dy walaupon aku tk okay ag sbb aku mls nak gado2 nehh. dose bulan puase neh kan?


ROSA : pa, pa sebenarye nak g nerr nehh ?
AMIR : ..... *tak ckp pape and tk bg respon
ROSA : pa, mi tnye pa nehh. pa nak g mne ?
AMIR : .... *tak ckp pape and tk bg respon
ROSA : *tarik nafas sebab sumpah mmg aku ngh pnas sgt
AMIR : *tarik tgn aku g masuk bazar


haa, aku ponn ikut dy je lhaa. dy belanje aku beli air sebab aku mls nak beli makanan. nanti beli byk2 bukan ye hbs ponn. cm hri too, byk glerh beli. dah2 jln2 bazar too. kami ponn da okay. hihi. kita org kalau gado ponn tk lame. bape minit je then okay balik. sbb aku mls nak gado lme2 neh. tade gune yee. betul tk ?

by :Rosadyana

Saturday, 20 August 2011

Horeyy ~

Aku dah habis exam untuk pk2 . haha. alhamdullilah. bebas jugak otak aku. aku pnye otak dah nk pecah. perh, gilerhh lha. Tapi jgn bebas sgt nokk. lpas raye trial spm beb. ag lha pecah pale otk aku. ouhh, help mee ~. arghh. Apa aku nak buat nehh? hhmm, hari neh aku tade mood sgt sbb ada lhaa. perh, sial beb. geram je aku an. nak maki tk bole, nak marah pon tk bole. jadi aku hanye diam and sabar jee. ahaiii ~


by : Rosadyana

Tuesday, 16 August 2011

Hello all. hihi. hari neh aku nak story pasal semalm, soury late update. semalam pnt sgt lha. ehee. nak tahu apa yang aku nak story? semalam aku berbuke dgn amir. MY SUPERHERO. LOVEYOU SAYANG. kita org buke dekat hutan bandar. makan chiken chop. aishh, sedap yee *pdahal dah g byk kali. tapi kan aku tak amik gmbar mknan to lhaa. malas. sorry -_- . kita org kua pkai baju same, selipar same. kiraye brang cple lha. sweet tak? sweet an. haha. then mase mkn semalm amir bd aku jam tgn G-SHOCK. terbaik beb. dy dah bg aku 2jam tgn. haha. jgn jelous. to papa : thank you er sayang. mami sayang papa sesangat. muahmuah. nak ngk jam to? meyh lihat di bwah ini :


apa macam ? lawa tak? smart tak? haha
mesti lha. SUPERHERO saya belikan. muahmuah 

AND HARI INI AKU START EXAM PK 2. WISH ME LUCK. OKAY BABE?
LOVEYOU ALL.

by : Rosadyana





Monday, 15 August 2011

hari neh aku belajar bahasa korean. haha. best wlaupon agak susah and berbelit-belit. cm sial lha. haha. aku dah tahu ckit bhase2 dy. kau tahu? tak kn. hihi. nak belajar dgn aku tak? bole, tapi 1saat 10rnggit. apa macam, mao kah ? haha. peduli apa aku kau nak cakap mahal ke tidak. janji aku kaya. wheee ~ nak tahu apa je yang aku tahu, meyh sni aku btahu ::

네.(예.)
[ Ne.(ye.)]
Ya.

아니오.
[Anio.]
Tidak. (Bukan.)

여보세요.
[Yeoboseyo.]
Halo.

안녕하세요.
[Annyeong-haseyo.]
Apa kabar.

안녕히 계세요.
[Annyong-hi gyeseyo.]
Selamat tinggal.

안녕히 가세요.
[Annyeong-hi gaseyo.]
Selamat jalan.

어서 오세요.
[Eoseo oseyo.]
Selamat datang.

고맙습니다.(감사합니다.)
[Gomapseumnida. (Gamsahamnida.)]
Terima kasih.

천만에요.
[Cheonmaneyo.]
Kembali. (Sama-sama.)

미안합니다.(죄송합니다.)
[Mianhamnida. (Joesong-hamnida.)]
Minta maaf. (Mohon maaf.)

괜찮습니다.(괜찮아요.)
[Gwaenchansseumnida.]
Tidak apa-apa.

실례합니다.
[Sillyehamnida.]
tumpang lalu



banyak kan benda yang aku belajar. haa. kalau koag nak jugak try lha belajar, bercakap. selamat mencube ..


by : Rosadyana 
Haha. malam neh aku happy sgt. kau nak tahu kenapa? sebab tadi dkt fb aku IM dgn dy. arghh !! best yee. rase cm aku mmpi plk. terbaik lha derrr. neh dy da offl sbb nak tido. agk2 an bile bole IM ag? ehee. tak sba nk IM ag. thank tw da sudi IM dgn aku. act, aku dah lamee tak jmpe kau and aku miss sgt dkt kau. muahmuah lha tok kau. haha. heeee, best yee ~ horeeyyy !!!!!!!


by : Rosadyana

Thursday, 11 August 2011

Calender untuk bulan nih *8

 1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31























Ni lha callender bulan 8. Nape aku buat er? Haha. Sebab mnghitung hari puase and tk puase. Yang colour yellow to makne yee da berlalu. Kalau yg highlight wrne merah mksod yee ehemehem. Ada lha. Rhsie ` hehe tapi pon sudah berlalu. makin raye hendak mnjelma semakin takot and berdebar raseye sebab cuak untuk mnghadapi trial SPM. OMG `


by : Rosadyana

Tuesday, 9 August 2011

Semalam punye cerita laa. Haha

hai. haha. aku ngh semangat neh nk bercerita tentang semalam. nak tahu knpe? hehe. semalam aku jumpe SUPERHERO aku lha. Haha. miss him damn. Semalam dy bagi aku jam tngan and seliper yg dy da belikan. Act ad ag but blom beli ag sbb nk beli saing dgn aku. hehe. semalam aku happy gilak. mne tk yee da 3mggu beb tk jmpe. cube kau? haa. semalam aku g karok tapi kteoag tk buat pape er. puase nok and aku tk nyayi pon. dy je soag, biase lha aku kn baru baik demam jadi suare aku agk sengau lha *selsema dan batuk. haha. Rugi aku tk dpat menjerit. Then lpas dri karok to, kte oag g bazar pulak cari bnde untuk berbuke *pdahal aku tk puase er. Byak kteoag beli nasi ayam pnggang, sate ayam, and mcm2 lha. TY sayang dah belanje mi mcm2. nanti mami nk ag er. loveyou. muahmuah  And pa jgn lupe pa dah janji nk belikan mi jam tgn ag. Mi nk yg to tw, tw? sayang awak


NEXT >>


Hari neh pnye cerita lhaa. Ehee:
apa yg best hari neh untuk aku kongsi dgn koag? Ggr. Bagi aku tade? haha. tapi adlah bnde aku tk sabar nk menanti. Hihi. nak tahu ap? haa, malam aku tsyen cm biase lha kan. malam neh aku tsyen sn. before aku nk masuk tmpat tsyen aku ad lha terjumpe sesuatu kertas tw. nk thu kertas ap? ehee. catalog domino's. perhhh, aku ngk an. sdp gila ~ sambung balik cerita. then2 kan ckgu sn aku pon dtg. dy ngk lha kn atalog to. dy pon ckp sdap jgk. aku ap ag. ngorat lha ckgu. biase, mntak blnje. haha. tapi ckgu pnye kedekot, dy tknk. aku pon smpan lha catalog to. engat nk tnjuk amir. hehe. dah nk hbs study sn bole plk ckgu ckp domino's kan? haa, apa ag. ckgu tros ckp nl blnje next week. haha. tk sabar aku nk tggu. tadi dkt tmpat tsyen sibuk nk order yg mne. ehehe. to lh study sn aku hari neh tapi last2 minute lha.. whhhuu ~


by :  Rosadyana 

Sunday, 7 August 2011

Sakit ~

assalamualaikum and hai. apa khabar? aku harap kaog baik je sbb aku ngh tk sihat. semalam iaitu pada hari jumaat 050811 aku demam. baik tk? haha. sebb aku kne hjan. dy ckp aku neh dah lha lembik, g maen hjan pulak. LOL. da blik skola, and ke betulan dy hujan nk buat cm ner an. reda je lha. haha. bdan aku skg da okay sbb to aku baru update. kalau tk, tido je lha memnjang. hehe. mklumla kn. and aku da cuti puase 2hari disbb kn aku sakit and tk than sbb bdn aku pns sgt. aku pon kne lha mkn ubt. ehee. shyy, diam2 tw. hari ahd? hmm, amir da jnji nk ajk kua but aku rase tk jdi kot. sbb? adalha. hmm, kteoag da 2mggu tk jmpe, kalau bsok tk jmpe da msok 3mggu lha. lame kn? aku rinduu dy ssgt. adakah dy jugak? mesti lha kn. hhmm, agk2 an bsok jmpe ke dgn dy? hmm, aku pon tk thu lha. hanye berdoa je pade Allah. amin ...

Am simple BYE make us CRY, A simple JOKE nake us laugh, simple CARE make us fall in love. I hope my simple text make you think of me. I miss you papa

Haa, skg aku nk cerita tentand fb yg mana dikenali sebagai facebook. kalau nk onl oag selalu g dkt web facebook.com then tulis email, cntoh : rosa_.....@yahoo.com and password, contoh : xxxxxx. then tekan enter. bagi yg da ad pasangan msti ltak relationship cm aku tapi oag yg buat to msti tk lame kn? npe ehk? dlm sekelip mate je. in relationship to single. why? ada yg aku ngk sweet ssgt. smpai aku pon jelous ngk doag but bsok2 da tade pape. sayang ... and tadi aku baru perasan oag neh da merisik pon an but bole berpisah. laki to ad girl laen. aishh. pelik. pdahal doag sweet. aku suke ngk doag and selalu jelous. hmm, mybe doag tade jdoh kn. oag yg da khwin pon bole bercerai apa ag cple cm aku? agak aku ble? hmm, kalau bole tknk lha sbb kalau bole kteoag nk smpai perkhwinan, ad ank, cucu and akhir hayat. aminn .. hmmm, aku tkot kalau bnde neh jadi dkt aku. aku da bersedia ke? hmm, insya'allah dah. doakn hubungan kteoag er.

p/s : pa, jage hubungan kita er smpai kite betul2 da tade jdoh. okay? sayang papa. muahmuah

Tuesday, 2 August 2011




Japanese said "ai shiteru" korean said "sarang hae yo"..Chinese said "wo ainie"Mexico said "ti amo". Philipines said "mahal na,mahal kita". English said "i love you". Malay said "aku cinta padamu" and now i said "I LOVE USO MUCH"


Haha. saje je suke2 nk jiwang mlm cm neh. okay skg aku update pkol 10:15 mlm bkn pagi. okay? haha. knpe aku ttbe update nk berjiwang pulak? haa, sbb skg neh aku tengah bosan glerh tkthu nk buat ap. aishh, mamat dkt ats nehh ngh maen bunge api dgn sedare knk-2nye. so, terpakse lha den soag2. haha. tahu kan mamat dkt ats neh sape? tahu pnye, so tk pyh lha pnt2 aku nk explainkan ag. kau pon tahu jugak kn kalau aku sayang dy. haha. mmg dok, aku sayang dy. suke ati kau lha nk bosan sbb aku ckp bnde yg same. ada aku kesah ke doh? tak pun. haha. ouhh yea, aku lupe nk infom dkt koag if aku dgn mamat neh da 2tahun1bulan lame kan? haha. same lha aku pon tk percaye. cm lagu Liyana Jasmin yg begini "hey, hey aku tk percaye cinta" haha. lagu to mamat neh suke nyayi kalau naek mto bwk aku. bkn nyayi biase2 je. nyayi gedik. haha. mnyampk mkck but dy sweet. And, and nyayi smbil buat gaye. haha. sweet kan? tk sweet suda. g mamp.

Monday, 1 August 2011

perrhhh, sial lha. ingat aku neh apa suke ati kau jek nk buat aku cm neh. aku pon ad prasaan jgk. engat kau soag je nk sruh aku jaga prasaan kau. hbs aku neh sape nk jage? LOL> aishh, sabar je beb aku dgn kau. tapi kau kena engat sbar pon ada thap msing-2. kau jgn smpai aku buat balik apa yg kau buat dkt aku. aku tk kesah lha. aku still bole hdup. kan puase-2, aku maki kau. bdo ! s*** ~ arrgghhhh !!!!!!

Happy Fasting And first day puasa :)

today bermulanya puase pade hari yg pertama. kepada umat islam di seluruh dunia. SELAMAT BERPUASA. ehee. semoga puase tahun neh lbh bermkne. jgn ponteng-2 pulak and curi2 makn. puase msti penuh bagi yg laki. okay?


haa, okay. fist day aku pose pulak. first day aku pose bdn da lemah an. mls je nk buat pape. cm buat kje ke. neh pon aku dduk dkt bilik je. tk kua pon. mls. haha. walaupon semangat tapi mls t tetap ad. bored lha ddok umh je smpai da tk thu nk buat ap selaen dri onl and maen game. amir pulak? ggr. ngh tido sbb penat baru hbs kmas rumah. rajin dy. haha. hmm, agk-2 an buat ap lha best. aishh, smpai ke hari neh aku still tk percaye if dah puase sbb aku tkot lha beb. Lepas puase and raye bape hari aku dah trial SPM. ouhh, tidak. begitu cepat mase berlalu. hmm, so aku kne lha prepare an. aku kne ushe sndri. hah lha, dlm klas rase cm nk tido je. aishh, pening-2.  koag doakan aku okay supaye bole jwb trial SPM nnti. whuuu ~ 
aku ad story psal smlm neh. skg aku dgn betine to da okay. smlm dy ttbe txt aku wish selamat pose lha knon. then dy mntak maap. aku pon on jek lha an. nnt tk maapkn, ckp aku jahil lha plak. semnjak aku lnggar dy to. cm .. ntah lha. haha. and ad pulak mmbe aku soag neh yg mulot kepoh nk mamp. pegi ckp dgn betine to if aku mnyampah and bnci ngk muke dy. aku pon ngaku je lhaa. nk buat ap tkot, kan? da mmg to kenyataan ye. but kan bgos jgk dy bg thu, tk ade lha ssah-2 aku nk ckp dgn betine to kn? haha, TY so much lha mulut bacin :)