Followers

Saturday, 19 November 2011

Assalamualaikum :)

Hai blogger. Dah lame kan rosa tk update blog. Mesti koag tggu2 pnye, kan kan ? Haha. Act cerita to tak ada lha sgt. hehe. ouh yea, lupe something. rosa tengah menduduki SPM. percaya tk? Rosa rse cm tk caye. haha. sbb? pon tk thu lerr tapi apa yg penting rosa nak mntak maaf dkt koag smue kalau rosa ada silap, terkasar bahase, mngumpat secara tk sngaje. rosa mntak maaf tw. so, maafkn rosa tk? rosa ikhlas tw mntak maaf nehh. bytheway, koag doakn rosa sekali er semoga berjaya dlm SPM neh sbb rosa nak bhagia kn keluarga rosa termasuk Mohamad Amir Putra. wish me luck dear. sekarang dah seminggu rosa exam. mmg tkot n rsau glerh sbb tkot tk dpt jwb soalan too tapi alhamdullilah rosa bole jwb dgn keadaan yg tenang dan muda walaupon rosa tk thu jwapan too betul ke tk. hehe. tapi tk apa kan, jnji rosa dah usaha kan? soalan SPM too cm biase lhaa, ada yg ssah dan ada yg senang. cm exam biase, cume yg lain yee kena ada SLIP PEPERIKSAAN dan IC. kalau tk bwk, kena lhaaa mklum kan pade ckgu. cehh.. .haha. so,nnt lepas hbs exam. rosa igat nak cari kje, ada cadangan tak kje dkt mne bestt and snng   dpt bas ? please ! hhmm, agpon skg SUPERHERO dah kje. hhmm, just feel alone when he work. 
haha.

Now, rosa nak cerita pasal perempuan yang suke rampas hak orang lain. cam boy. kejadiaan cm  nehh selalu berlaku dlm hidup rosa tapi dlu lhaa. kalau skg? mybe ada juga. koag mesti pon  pernah alami kan? sakit kan bile tahy boy kite kne rmpas dgn pmpuan lain. lagi-lagi kalau pmpuan too KAWAN kite sndri. sedih kan? tk kisah lhaa, spe yg slah. ckp laki yg gtal or pape lhaa. koag pernah terfikir ke kalau benda cm neh selalu jadi sbb totally laki ? tak kan, mesti koag fkir, laki yg slah. yess, mmg laki yg slah tapi kalau pmpuan too tk lyan. tak akan jd cm nehh kan? btol? so, kalau pmpuan too lyan. nmpak sgt, dy TAK LAKU. sepatotyee tak sesuai di panggil PEREMPUAN tapi sesuai dipanggil BETINA or anything. haha. kejadiaan neh dah berlaku kpde slah soag mmbe rosa juga. nama? biar lha rhsie kan. so, kejadiaan neh pade tarikh 09NOV11. baru kan? bole lhaa. antara lelaki tinggal kan dy sbb soag BETINA neh yg hadir tanpa diundang.  merosakkan hubungan seseorang. sangat pandai kan. same-same dah terlalu  pandai. yg BETINA to plk seorang yg kuat PENIPU. nak tahu sbb apa? hhmm, dah lah. malas nak igat balik. apa yang penting, doag akn dpt balasan yg setimpal dari Allah. amin ..

So pengajaran yee dari cerita itu. jangan lhaa suke rmpas hak yg bukan milik kite. biar  lha  dy bahagia. jgn lha jadi manusia yg busuk hati. bukankah mengalah to satu amalan yang baik ?

No comments:

Post a Comment