Followers

Wednesday, 26 October 2011

holaa ~

hy guys, dah lame kan kte tk jmpe ? hehe.  sorry lhaa, busy sikit. yealaa, tusyen, school and my training dance. ggr ~ penat lerr.  okay today aku nak share dgn koag psal nak cover malu. haa, neh msti slalu terjadi pada koag. dalam stu hari to msti ada kan, kan? tipu lhaa klau tade.haha. so aku nak bagi cara-cara tok cover malu. nak tahu. ngk bawah 





?
Kalo tersepak batu°.► Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan terus berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai...lepas tu baru bgn bila takde orang nampak..󾌵

 Kalo terjatuh beskal°.► cepat-cepat naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali supaya orang ingat anda saje-saje buat lawak...󾌵

 Kalo terjatuh tangga°.► terus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dengan makhluk halus...󾌵

 Kalo terjatuh dalam longkang°.► pungutlah sampah yang ada sambil marah-marah dengan suara yang kuat, pasti orang menyangka anda seorang yang amat prihatin terhadap 
kebersihan....󾌵

Kalo jatuh ketika nak naik bas°.► jeritlah kuat-kuat.."oi! apa tolak-tolak ni?" walaupun tiada orang di blakang anda....󾌵

Kalo jatuh tergelincir kat lantai licin°.► tarik la kawan (atau sesiapa yang ada kat sebelah 
anda) untuk jatuh bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yang dapat malu...ye tak?....󾌵



Sunday, 2 October 2011

My holiday with him :)

hai all. dah lame tk on air blog nehh kan? sorry guys, bukan sngaje. act i have problem with my laptop, rosak ckit tapi skg dah okay. don worry. by the way msti koag tggu2 cerita rosa kan? haha. *perasan. okay lets me start the story. smlm 01102011 hri sabtu aku dan amir pergi bercuti. haha. nak tahu aku pergi mana? aku pergi air terjun kota tinggi. great an?of couse. haha. kita pergi dua orang sahaja. pergi ramai ponn tk bole romnatik. cehh ... haha. kita bertolak g kota tinggi dalam pkol 8 pagi. pagi kan? eleyh, biar lhaa. kita naik moto jek, ag best.  jauh jugak perjalanan kita kan. sampai bontot rosa dan amir kematu. haha. lol. tapi sumpah mmg mnyerornok kan. kan papa? haha. smpai skg papa aku asyk ckp jek dy hppy dpt g dgn aku smlm. sbb to kan first time kita jalan jauh. selalu ye sini2 jekk. kita orang smpai sne dlm pkol 9 lbh. korang rse lame ke kjap? bagi aku lame. time kita orang smpai orang tak ramai ag. alhamdullilah. bole aku mndi puas2, kan? yang amir tak sabar nak mndi, smpai aku sruh mkn dy tak nak er. hhaha. so , aku suapkan lhaaa dy makn. alahai, comel yee. dah hbs aku suap dy. dy nak msuk dlm air tapi tak msuk2. nak tahu sbb apa? sbb air too sejuk glerh bangang. bdan dy smue mngigil. haha. kelakar lhaa papa nehh. aku pon g lha tukar bju nak mndi. time aku tukar amir ad bebual dgn soag bdk laki neh.


bdak laki : sape to bang?
amir: bini aku lhaa
bdak laki : umo kau bpe bang?
amir : 17tahun
bdak laki : bini kau?
amir : same lhaa dgn aku
bdak laki : mude ye kau khawin bang
amir : ehe. biase lhaa


yang aku tak bole bla dak to caye err.ehee. thank you syang :)


p/s : papa, thankyiu smlm dah ajk mi g air terjun. mi happy sgt2. haha. lain kali kite g lagi er. loveyou sayang. mmuahh


by :Rosadyana